Coaching

Wanneer is studiecoaching iets voor jou?

  • Het lukt je niet om je studie goed te plannen;
  • Je bent vaak niet gemotiveerd om met je studie bezig te zijn;
  • Je bent niet tevreden over je studievoortgang;
  • Je twijfelt of je de juiste studie doet;
  • Je hebt inmiddels veel studieachterstand opgelopen en hebt geen overzicht meer;
  • Je hebt last van veel stressklachten;
  • Het lukt je niet om een stageplaats te vinden;
  • Er zijn bijzondere omstandigheden in je privéleven die je belemmeren om efficiënt en effectief te studeren;

 

Aanpak
Door een gesprek met een studiecoach, kun je achterhalen waar bij jou de grootste belemmeringen zitten. Door het doen van jouw verhaal krijg je inzicht in wat jouw valkuilen zijn. Vervolgens kun je samen met je coach een plan maken om je studieproblemen aan te pakken. Een studiecoach houdt daarbij rekening met wat jij specifiek nodig hebt. Elke student is immers weer anders. Soms zijn de oplossingen van praktische aard door het aanleren van betere studievaardigheden, maar soms zijn er ook diepere emotionelere oorzaken die ervoor zorgen dat jij vast blijft zitten.

Tijdens de eerste check-in coachsessie wordt in kaart gebracht tegen welke problemen je aanloopt. De coach zal op basis van dat gesprek een voorstel doen voor een vervolg. Soms heb je voor jezelf al duidelijkheid na 1 coachsessie en kun je zelfstandig weer verder. Zie hieronder voor de verschillende tarieven.

Resultaten van studiecoaching
Door studiecoaching kun je weer grip krijgen op je leven en de voortgang van je studie positief beïnvloeden. Je hebt weer handvaten om goed te studeren, zodat het je lukt om je studiepunten te halen en je eventuele achterstand in te lopen. Je voelt je weer zekerder over wat je wilt en wat je te doen staat. Doordat je weer meer zelfvertrouwen en controle ervaart, creëert dat rust voor jezelf en kun je met plezier verder studeren of je studie gaan afronden.


 

Tarieven

Check-in coachsessie
Een eenmalige coachsessie van anderhalf uur, om te zien waar je nu staat en om focus te krijgen waar je naar toe wilt.

Tarief: € 100,-

Losse coachsessie

Tarief: € 75,-